Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Sep-2009 02:09 Email | Share | | Bookmark
butterfly plant

 
 
 
View all 5 photos...
Quote:
Haha, bangga kejap, tu kasut mak gua lah, tengah letak kat atas tu utk jemur kot, hehe...


Haha, uols dah terkena poco2 bug ker, hehe... but mmg a good exercise lah kan, ooooo, ada step2 jugak yer.. pernah dengar line dnacing kan, gua rasa ada pengaruh dari line dancing ni lah poco2 nie...
T-shirt2 tu rasanya harga ok, berpatutan, siap boleh diskaun lagi, haha.. tapi maybe kurang menarik perhatian, kawan gua ada komen, maybe design skema skit, mcm baju mat belia, haha... takpe, len kali ada rezeki di lain masa, hehe... bukan derma ker tshirt2 lama tu, takkan buang gitu jer, gi lah seri pentas ker, bangunan RTM ker, kot2 ada rancangan yg tengah siaran langsung, uols enterframe lah kata nak derma tshirt, hahaha....
Eh, so sekarang nie dah tak leh online kat rumah ker? Kat ofis jer lah online...



Beralih ke topik selanjutnya, huhuhu.... pokok rama2 nie lebat berbunga, mmg gua sengaja letak kat depan rumah supaya everytime balik dari ofis, bersemnagat lah sikit bila melihat weols disambut oleh bunga2 yg mekar berkembang, hahaha....
pokok nie dari cousin gua, dia gi sambugn belajar, so, bagi lah weols jaga pokok nie, dari pasu kecik, gua transfer ke pasu besar nie, n tup2 tak lama lepas tu terus berbunga, hehe...


Wednesday, 26-Aug-2009 02:46 Email | Share | | Bookmark
selingan..

 
Hahaha.... hari2 mkan KFC jer.... uols nak tak? Nanti gua pos kan..hehe....



Saturday, 22-Aug-2009 02:04 Email | Share | | Bookmark
Entri patriotik....

 
 
 
View all 8 photos...
http://lancathy.wordpress.com/2009/08/20/sambutan-semarak-jalur-gemilang-1malaysia-di-sarikei/

Last week, kat tempat weols adalha this sambutan & pelancaran sempena bulan merdeka, kawan gua yg uols jumpa kat KL hari tu adalah buka gerai jualan t-shirt under MARA, weols pun jadi tukang kay poh gi lepak sama kat gerai dia, hehe... sajer lepak2 sambil merasa mcm mana rasa menjaga gerai sambil melihat orang lalu lalang, hahaha...
The mornign start with pertandingan poco2, and sukan rakyat, gua jsut tolong set up the stall n then leave for work dah, hari sabtu still kena half day gik kat ofis, huhu...
Then belah petang plak, ada sesi karaoke n poco2 final. weols gi gerai tu pun around 4pm camtu, masa tu both event dah abis dah haha... then pada sebelah malam ada karaoke final, ,nasib baik 5 finalis jer tapi kena nyanyi 2 lagu, arrrrghhh.... yg menang tu nyanyi lagu datuk siti. Then ada lagi pertandingan ratu kebaya, ada 18 peserta kesemuanya, they jsut walk rounnd stage, then pose2 jap, and tu jer, tuunggu result. Cepat kan, hahaha... then terus ke upacara bagi hadiah for all the events held durign the day.

Yuuhuuuu... nak t-shirt tak? murah2 jer, sebab banyak yg tinggal, hahah.. a few jer yg terjual, hehe... cantik kan yg pink tu available size, L & XL, , yg t-shirt putih tu pun nice kan design, bolehlah beli satu utk anak bujang uols, size s,m&L ada.



Eh, eh, ..... dunt walk away frm me... belum habis promote lagi nie.... haha....
*link atas tu gambar2 sambutan next day kat sports complex, some pelancaran kempen jalur gemilang....quite grand la juga.... but weols tak pergi.


Thursday, 13-Aug-2009 07:00 Email | Share | | Bookmark
Jemput makan...

 
 
 
View all 4 photos...
Quote:
HAha, gua mmg make sure pisang tu dah betul2 masak ranum, then baru gua buat pisang goreng tu, sebab dah ada a few times termakan pisang yg belum cukup masak lagi, fobia dah ngan yg masam2....jemput2? bubur? tak terfikir plak, kena google pas nie, tpai kena tuunggu buah baru lah, hehe.. yg current one nie tinggal 2 biji lagi, most probably will still end up kena goreng...hehe...




Hehe.. tengahri semlam tetiba datang mood nak try to make pisang goreng memandangkan gua nampak a few of the pisang tanduk dah menguning & some yg even turnign brown, hehe... check resepi adunan tu, kena ada serbuk kunyit, errr, takde lah kat rumah, so, bantai jer tepung gandum, tepung ubi & garam, & air sejuk, hmmm... the batter tu a bit too watery but takpe still edible, hahaha... im not really a big fan of bananas or pisang goreng, tapi memandangkan pisang ni hasil tanaman sendiri, so, makan jer lah, ok lah, takde rasa ganjil, hahaha... mmg cam pisang goreng, and better than the ones sold kat gerai sebelah ofis weols yg pisangnnya still ada rasa masam lagi, tak cukup masak....


Sunday, 9-Aug-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Pisang tanduk yg rebah....

 
 
 
View all 7 photos...
Quote:
Haha... kan, mmg dah kering dha pokok pisang tu, weols takut kalau2 pokok tu rebah n the pisang kena hempap, tats y ikat ngan tali rafia, haha... yg sebelah tu anaknya, ,tumbuh dgn sihat & kuat & cepat sekali... A ah lah, kerepek pisang, tapi sure melekit2 lah kan.. hmm.. tgklah kalau weekend nanti ada mood..hehe..
*hah, selain daun, kita boleh buat tangkai kayu, ranting, & akarnya sekali kan..hahaha...


Entah edible ker tak, semalam gua dah potong dah buah pisang tu dari pokok, dah menguning dah kulit luar tapi bila picit2, kat dalam masih lagi keras.. nampak cam dah rosak jer rupa yg hitam2 tu...huhuhu....



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net