Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 5-Aug-2009 02:28 Email | Share | | Bookmark
Bunga purple lagi....

 
 
 
View all 5 photos...
Quote:
Nie lah purple yg gua dpat dari makcik gua, yg gua gi ambik iris kuning tu, nampak ada benih kat keembung purple, so, rembat lah sama, hehe... Rasa cam takde lah uols mention nak bagi benih balsm purple tu, kalau ada mention tu pun gua pun tak ingat pun, hahah.. tapi kan uols dah bagi balsam maroon tu, dah cukup ok lah tu, hehe...
Ooo, tak perasan plak ytt tu ada bau, tak ingat langsung nak gi cium bau dia, hehe.. lagipun sekuntum jer...
Waaaah, cantiknya clay art theyols tu, mmg nampak real benar, kalaulah gua gi join, uols n yt buat kelopak2 bunga yer, gua buat daun jer, hahahaha... senang skit kerja. Yg corak2 kat wildcat tu, camne lah theyosl buat, mmg impressive!!


Keembung purple dah star blooming tapi tak semeriah the red maroon one, and then, keisan the leaves, jadi makanan belalang.. YTT pun baru jer berbunga sekumtum.. huhu...


Friday, 31-Jul-2009 07:43 Email | Share | | Bookmark
mini purple

 
 
 
View all 5 photos...
Quote:
Haha, tu lah, over loving snagat, hari2 siram air, then letak kat tempat teduh, mana tak mati, hehe... yg 'pasu' tu beli on instinct masa kat supermarket, harga pun murah, rm3 jer kot, tapi its ekceli kira cam mangkuk lah segiempat, yg kat gambar nie pokok bunga purple nie baru dicabut n direndam kat air, belum tanam kat pasu lagi...hehe... but after tanam, tu, start lah kena over love tu, hahaha....


Dah takde pun apa2 yg diuplaod, geledah punya geledah, terjumpa gambar2 nie, some wild flowering weeds, cute n sweet jer kan, yg ni gua try to tanam kat pasu, tapi, ,huhu, maybe terlalu over kasih sayang kot, tak hidup lama, theyols prefer tough enviroment, hidup subur kat kawasan berbatu n berpasir, even after kena potong by the uncle pemotong rumput, so glad theyols tumbuh balik,.....


Monday, 27-Jul-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Masuk hutan 4 - last part

 
 
 
View all 7 photos...
Quote:
HAha, kalaulah dapat, ,mmg gua akan cabut n tanam kat garcen sendiri tapi, the main concern is takut ada benda lain ikut nanti, hahahaha...
The bloom tu cam bola golf yg dicucuk2 ngan toothpicks, hehe...
Ooooo, yg kat PI tu kat sini pun ada, cam wild berries jer, tapi tak pernah try rasa lah, hehe..


Save the best for last katakan, hehe.. tgk lah tumbuhan unik nie, rendah jer & rendang jer, dan bunganya, , waaaaaaaaaaah... cam snowball jer... tapi yer lah, weols amalkan konsep, take nothing but photo kan... hehe..



Kalau dikomersialkan, maybe laku kot musim krimas, haha.....


Thursday, 23-Jul-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Masuk hutan 3 - kulat & serangga & lelabah....

 
 
 
View all 10 photos...
Quote:
HAiyo, masih lagi dihantui ptk rupanya, hehe... takpe lah cubalah buat yg terbaik yer, hehe... A ah, damselfly dari sir david tu, mmg terpegun melihat theyosl terbang2 ngan kepak besar theyols tu.... Kalerful jer kan kulat2 tu, yg purpleish tu reminded of pinggan percuma mee segera jer, hahaha...
Bab masuk hutan tu, i'll make sure i wont masuk hutan sesuka hati, haha... kat sini takde lah hutan or gunung utk di trekking pun... tapi i think kalua nak makan buah hutan2 nie jsut make sure makan isi jer, avoid terkena getah/sap kat kulit buah, kot...ehehe....



Syangkan gambar blur, tapi apa boleh buat, ,this damsel fly hinggap kat pokok tinggi, nak zoom pun susah, tapi mmg kagum n amazed lah, tak sangka boleh jump angan damselfly nie, sejibik cam kat docu sir david tu, kepak shiny2 warna hijau, n 2 kali ganda lebih besar dari damselfly biasa... tapi itulah susah nak snap2, tempat teduh n theyols higgap kat tempat tinggi2....
Rama2 pun ada lah a few, tapi masa tu tangan berminyak tengah makan ayam bakar, hahaha....


Tuesday, 21-Jul-2009 02:16 Email | Share | | Bookmark
Masuk hutan 2 - the plants

 
 
duan paru2, hehe....
View all 9 photos...
Quote:
Haiyo, mana berani cabut sebarangan, haha, kan nanti ada benda lain ikut plak, hahaha... then takut jugak lah nanti tak survive, tgk theyols nie melekat kat batu2, kalau tanam kat pasu, terus arwah, hehe....
yg council tanam tu, tak sure lah bunga camne, tapi kat tepi bush tu ada lagi satu bush bunga merah yg ala2 fire cracker, ala, kat hutan tu tak takut sesat lah, hehe, kat tepi tu ada kantin sama resort kecik, selalu org2 gomen suka buat kursus or family day kat situ, hahaha...


Ada buah2 yg tengah masak, ada yg tengah berbunga, ada keladi liar, pandan liar, lumut, paku, dsbnya...hehe....


cam ulat gonggok/lipan....


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net