Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Jul-2009 05:53 Email | Share | | Bookmark
masuk hutan (1)

pintu masuk utama, ada lagi tempat masuk lain.
 
 
View all 16 photos...
Quote:
Tu lah, stagnant jer some part of the stream, tapi rasanya sebab musim kering lah, dah elbih kuarng 2 minggu dah tak hujan, ditambah lagi ngan daun2 gugur... yg kat blog tu, nampak tak tasik buatan tu, dah jadi sarang nyamuk dah, dulu cantik, ada water lily pink n putih.... hehe.. mmg taget nak berendam, snap2 tu aktiviti sampingan, banyak terserempak ngan rama2 & damselfly, tapi tak terkejar lah...
Maybe gak kot, keletihan, tapi ekceli last friday tu dah ada rasa sikit2 sesat nafas tapi masa tu mana lah tau akan getting worse, but thankfully, lepas 2 kali tukar ubat, hari nie dah ada rasa ok sikit.....


yeah, ,yeah, semalam weols masuk hutan, haha... ekceli bukanlah hutan pun, tapi namapak cam hutan pasal tempat tu dah tak terurus dah. Its actually supppose to be taman rekreasi/rimba sebangkoi, dlm BI sebangkoi country park katanya, tapi park apa nama, mosquito n algae park adalah....
Weols gi ngan kawan gua tu, tu pun plan last minit, haha.. guna bus jer gi, took arounnd 45minit camtu to reach the park, since the public swimming pool tu tutup for almost a month now pasal pump rosak, then kat sini seminggu lebih tak hujan, keempunan nak berendam, so, pergilah weols ke hutan, haha... kat situ, mmg sah exect dah air terjun yg tak seberapa dan kat sesetangah stream tu, berkelodak pasal daun2 gugur tersumbat kat situ, cubalah google "sebangkoi" jumpa lah a few blog yg ada tulis pasal taman nie..... kat sini gua letak jer gambar yg sempat di snap2, ,gua takdelah explore whole park tu, sebahagian jer....
One of the air terjun... sedih tgk pool dia, keruh yg amat.... and of course lah weols tak berendam kat situ, ada satu lagi air terjun....





Next entry tgk plak plants yer....


Saturday, 18-Jul-2009 02:27 Email | Share | | Bookmark
miaowwwww

 
 
 
View all 4 photos...
Quote:
Wow, tak sangka plak, tua jugak kucing2 gua, haha, sebab seingat gua, kalau tak silap lah, 1 dog year = 4 human year,huhu.. kucing oren tu dah boleh masuk warga emas dah haha....


HAiyooo, dah takde gambar lagi utk di buat entri utk fp nie, so, kita ikut resmi kucing, mari bermalas-malsan, hehehe...



Kesian yg oren tu, mmg dah semakin di makan usia, hari2 nampak lemah n malas jer.... tapi kalau ada jantan lain datang nak takcle si comot tu, fuyoh, mmg siap gaduh to protect si comot tu.....


Monday, 13-Jul-2009 01:43 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 5 photos...
Quote:
Takdelah mati daun/bunga mati pokoknya, plant nie jenis hardy tau, tak mudah mati, according to wat i've read, theyols nie boleh tahan hidup tanpa tanah, jsut air n water jer pun mampu hidup bertahan, but of course lah, not all, yg reddish nie rasanya still kenalah tanam on the soil in order to teruskan hidup, hehe..
oooo, rupanya uols lah artis jemputan tu ek, hahaha.. takde org rakamkan ker?? Boleh letak kat youtube, hehe..bolh imagine uols sambil menyanyi tu sambil melayan tetamu, siap tutuun pentas bersalam2 lagi chewah, cam kak nita plak, kan, hahaha...
haiyo, so, kesimpulannya, pokok bunga mini2 tu masih lagi unsolved lagi...heehe....


Cari cari kat internet, tak jumpa nama rasmi, theyols semua jsut letak nama, Red Bromeliad jer, haha...

yg ni pun adalah sikit kes dianaktirikan jugak lha, hehe...dapat plant ni dari rumah kawan, so, tanam jer n biar, so far this is second tie berbunnga, and its been 5 years! Biar jer kat tempat tu, then siap weols tanam lagi helikonia daun bulat tepi theyols, jahatkan, but, wow, they survived n now, blooming....


Thursday, 9-Jul-2009 06:06 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 7 photos...
Quote:
Seronok melayan tetamu atau seronok berjoget? hahaha.....




Entah berapa kali dah this unnidentified plant nie berbunga, and im not complaning yer, hehe... so glad it still hidup sihat dan kuat...


Is it weed? Grass? hehe.. nanti kan jawapannya, ada article frm newspaper, kebetulan kat garden weols pun ada this plant, tapi tak sempat taip lagi artikel tu, hahaha... tuunggu jer lah yer.....


Wednesday, 8-Jul-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Semarak...

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Kaaan, nex time lawat nursery2 tu, bolelah tanya, mana tau kot2 ada, or, i just remembered, rasanya if posible i will try to get the seeds, sure dari banyak2 blooms nie akan ada a few yg berjaya dipolinated n produce seeds kan, hmmm, weekend nanti will try to go check it out....
Eh, kalau tak silap nangka pun kategori panas lah, kalau teori gua tak silap, the sweeter the fruit, lagi panas kot, hehe, but takpe, jsut perlu rajin2 minuum air lah kalau makan buah2 panas nie, hehe...


Masih lagi pokok muda, tapi kalau tanam kat depan rumah dalam saiz camni, mmg jsut nice kan,



[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net