Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 8-Feb-2010 02:15 Email | Share | | Bookmark
pink lantana

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Cepat jugak sweetie pie nie mengesan pokok2 lantana uols, tapi rasanya maybe lantana tu belum menyesuaikan diri lagi kot, theyols nie mmg suka kena neglect kot, biar kasi mereka tumbuh liar, ataupun theyols merajuk, hehe...
U know wat, gua nie hanya tau donwlod jer, sampai sekarnag tak properly watch the docs yet, jsut forward2 jer, tak concentrate tgk, yg pasal treehooper tu dah tgk, yg lain2 kena find time lah to watch.
Laptop weols model acer 4736, few years back punya model, hari tu beli masa promotion, pc fair edition, rm2399, 500gb hdd, 4gb RAM, windows7. screen 14" tapi kalau tgk, cam lebih lebar/panjang skit screen dia, 16:9. Cuma bateri jer lah, rasanya kalau tgk movie guna batery jer, 2 jam cam tu dah flat dah....


Kecantikan itu hanya sementara, chewaaah, hahahha.... inilah yg can be best described to the pink lantana, kejap jer theyols berbunga, dah lah tak lebat, dalam 10 kuntum jer, sekarang dah tinggal buah jer, n hijau memanjang jer... .bila free kenalah cantas, tapi theyols nie berduri lah....



Thursday, 4-Feb-2010 07:15 Email | Share | | Bookmark
Markisa

 
 
 
View all 9 photos...
Quote:
hehe, tq, tq, penantian selama 2 tahun akhirnya membuahkan hasil, walaupun 2 biji jer, dan tak pasti lagi edible ker tak, hahahaha..... kalau uols ada chance came across this bloom, cubalah uols hidu bau theyols yg "menyengat" tu, heheh... bau theyols tu masa gua kat tingkap dapur pun boleh bau, mula2 ingat kan kencing kucing, tup2 tengok kat luar, its the blooms.... huuhuhu....


Tadaaa.. setelah lebih kurang 2 tahun menanam theyols, akhirnya berbuah jugak mereka nie, tapi... 2 biji jer huhu.... entah2 bila dah masak, masam...huhu....



Wednesday, 3-Feb-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
Lawatan ke..... jeng jeng jeng.....

 
 
 
View all 11 photos...
Quote:
Dont think its adat lah, but its di galakkan lah, tak yah nak tunggu last minit baru nak cari tempat, hehe... yg kawasan nie mmg under church management, so, kalau nak booking tu, kena go thru church, bukan jer buddhist yg cam tu, hehe... asalkan chinese jer, biasanya akan ada persatuan2 yg provide tanah perkuburan, cam kat sini jer, ada tanah perkuburan catholic, persatuan hokkien, persatuan foochow, etc... up to us lah nak beli/tanam kat mana, hehe.. and yup,mmg akan dibiarkan kosong cam tu if the other half tu belum sampai masa lagi, tapi akan di cover lah with a piece of concrete, bila dah ada penghuni, ,the concrete akan dibuka to put in the coffin gitu...
The dragonfly tu, jauh dlam semak tu, terpaksa guna zoom feature, tak dapat nak redah masuk semak tu cause the semak is on the lower side, theyosl buat land filling around the cemetary, periuk kera tu kira spesis biasa jer, yg jenis bulat cute tu baru lah exotic, hehe... skipper tu pun mmg suka lah tgk, simple jer corak kan....


Yes uols, jgn terperanjat, weols ngan parents weols gi melawat kubur... well, its actually their future final resting place, nak gi check on the progress n witness the tukang simen cover the liang. My uncle n aunty pun ada gak, future neighbors, hehe... yg kat belakang kubur tu, rumah burung layang2, my dad jokingly said, nampaknya berjiranlah weols ngan the swallows....hehe...
Masa theyols tengah discussing witht he tukang simen, weols pun merayau2lah, hehe... waaaah... mmg full of life gitu, pokok2 tengah berbunga, jumpa skipper huge caterpillar tat feeds on daun simpoh air, periuk kera, and even mating dragonfly!


Thursday, 28-Jan-2010 06:46 Email | Share | | Bookmark
Terima kasih daun keladi, eh, mana daun keladinya?!

 
 
 
View all 9 photos...
Quote:
haha.... tgk the tajuk, muahahaha... entahlah apa dendam kesumat ucle tu ngan keladi, haha...
No time lah, nak gi pull out each one of them, kalau some of them survive pun tak kisah lah, lily tu berlambak, ada 3 bushes all together around the house, lily nie yg jenis kaler putih with jalur merah tu, bukan yg all white. Then yg all white tu ekceli last few months kena attack gak, merajuk sampai sekarang baru start berbunga 3 kuuntum semlam, huhuh...



Terima kasih uncle grass cutter, hehehe.... nie pokok lily weols kena serang caterpillar, gua takde masa utk cantas the leaves, tup2, unncle grass cutter dah tolong weols bereskan, fuuuuh, senang weols, tak yah bertungkus lumus, yer lah, musim huhujan2 gini tak best lah potong daun2 tu, basah, slimmy, n smelly....

Then on the other side, hah, pun kena clear gak, senang lagi kerja weols, ,hehe.. tapi kesian, keladi gajah pun kena potogn sama, besar2 daun theyols, takpe lah, theyosl boleh tumbuh lagi....


Monday, 25-Jan-2010 06:24 Email | Share | | Bookmark

 
 
dah mausk musim luruh dah...
View all 6 photos...
Quote:
Haha.. kan, nampak a bit cam kena dera jer kan, , hehe... tapi since akar dia dah tembus to the ground, im sure, they will get enough nutrition, hehe.. tak yah gembur2, cuma kena di cantas, to give the new shoot to grow, hehe....


Naaaaah, nie lah rupa hydrangea yg di neglect tu, huhu... hari tu unncle grass cutter tu dah tolong clearkan rumput n daun lily kat keliling pasu tu, barulah nampak the whole plant, ada try nak alih ke tempat lain tapi, akar tu dah tembus dalam tanah dah, hehe..., so, tunggu lah after cny baru cari tapak tanaman lain...kalau rajin lah, hahaha...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net