Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 22-Jan-2010 14:27 Email | Share | | Bookmark
hydrangea

 
 
 
View all 9 photos...
Hari nie tgk yg somethign sweet plak... hydrangea in bloom, hehe.. tapi, i have to admit, theyols pun adalah a bit kena neglected, tak di prune nga sempurna, kurus memanjang jer tgk ranting2 mereka mencari sunlight....huhu.. sekarang bunga2 tu dah bertukar jadi merah dah, ala2 autumn....



Yum, looked so much like sugar paste flower jer kan, geram tgk, hahaha....


Wednesday, 20-Jan-2010 06:37 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 8 photos...
Quote:
Oooo, daun pic 3&4 tu ter-enterframe, yer lahkan tumbuh berjiran, hehe... yg daun tu pun ada ulat gak, last time yg ulat hijau panjang can ubat gigi, then, jadi rama2 kaler white darat, hehe...
baru jer kata backyard overload ngan poko bunga putih, tup2, uncle grass cutter datang semalam kasi potong semua termasuk keladi gajah tu, tapi gua ok jer pasal dia tak potong habis semua poko, jsut kira cantas jer, hehe... at least clear skit backyard...


Dah lama dah tak buat project flyaway, punyalah happy bila nampak daun bunga putih tu kena serang by these lil caterpillars, hehe.... adakah gardener happy bila plants kena serang, ,hahaha.. tapi nie different case, pokok bunga putih nie dah overloaded dah kat backyard, so, apa salahnya kan, hehe....

Akan tetapi, a few days lepas snap2 nie.....huhhu.... all of them jsut gone!! Entah vanish je mana.... kena huurung semut ker, or hijrah ramai2 ker, or mass suicide... so, tak jadi lah project flyaway....huhu....


Tuesday, 12-Jan-2010 06:23 Email | Share | | Bookmark
kailan

 
 
 
View all 8 photos...
Quote:
hehe... yg pegang ala2 bridal bouquet tu saja nak bagi idea pada bakal2 pengatin, masa wedding day tu tak yah lah nak bunga mahal2, guna sayur pun ok gak, lepas weddign tu boleh bawa balik masak lagi, sure happy mum in law, hahaha....
itu lah, mmg nak tanam sayur balik tapi, asyik2 huhjan jer, yg tapak tanam sayur gua tu dah jadi tempat pembuangan daun2 kering, ingat kan nak buat open burning tapi tak kering2 daun, huhuhu.... lepas CNY lah kot baru berkebun balik, hehe....


Fuuuh, kalau tak update 3 hari hari lagi, akan genaplah FP nie sebulan di neglect.... entry2 mendatang nie pun semua dari stok gambar2 lama, tapi takdelah ada pa sangat nak di showoff pun kat lamangua yg turut kena neglect tu, huhu.... apa taknya asyik2 jer hujan waktu petang, happy lah weeds tu semua, nasib baik last sunday cuaca elok skit, sempatlah cabut rumput sikit kat front yard sampai jari2 semua tumbuh blister, ,muahaha..



Kailan tempoh hari tu, dah pun selamat di potong, dibasuh, di stir-fry & dimakan, hehehe... so far, belum tanam any new veggies yet, belum kena seru semangat hijau lagi, haha...
Masa mid december tu, our company tu "took-over" a company, tu lah pasal sibuk memanjang jer..... hari2 ada jer kerja nak buat. bikin tension saja....


Tuesday, 15-Dec-2009 02:38 Email | Share | | Bookmark
Dondongdondongdondong.....

 
 
 
View all 4 photos...
Quote:
hehe.. camera trick jer tu kasi buah tu nampak banyak, kalau nak di kira, munngkn ada dalam lebih kurang 50 biji kot, cukuplaj makan sendiri & di distribute a few to some frens, hehe.. kalau tanam betul2 on the ground tu, sure akan berbuah lagi lebat kot, sekarang nie start berbunga balik dah, tapi tak selebat the 1st time.


Yes! Uols, entry ini sememangnya di target untuk menimbulkan perasaan hasad dengki, jadi, silalah J!!! Muahahaha.....



Ekceli, mak gua yg started it, she jsut pluck, wash n eat kat depan gua, so, gua pun ikut cara dia... errrr, weols jsut makan 2 bites, then tak jadi habiskan pasal its a bit sour n kelat, not really my cup of tea, hehe... maybe kena di jeruk lah kot, baru menepati citarasa, hahaha....


Thursday, 10-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 10 photos...
Quote:
Bendi tu dah tua dah, dah pernah try sekali, keras n very the berserat, huhu.. tats y, weols biarkan jer, tunggu theyols kering, jadi stok benih, hehe...
Gi lah beli lagi anak pokok bunga putih nie, then, bial tiba musim buunga, fuiyooo, putih semerbak garden uols nanti, , heheh.....


Pandang lah lihatlah, jeles sama backyard saya... hehe.. hah, tengoklah betapa suburnya bunga putih scented nie, dah kira out of contrl dah, boleh lawan sama bunga purple tu... but im not complaining cause im enjoying the scent n scene, hehe... well, ,not really the scent lah sebab takde bau sangat lah, hehe...



Memandangkan dah rajin sangat bunga, apa lagi, naik riaklah weols kan, hehehe...


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net