Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Dec-2009 06:47 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 10 photos...
Quote:
HAiyo kalau gua gi guling2 kat weed tu, for sure gatal2 seluruh badan nanti, itu kes sendiri cari pasal, hahaha...
Bunga putih scented tu, not to worry lah, if uols tanam kat ground, harus theyols tumbuh berleluasa cam kat bckyard gua, tats y, when uncle grass cutter tu terpotong a few pokok of them, ,gua ok jer, haha...


Betulah kata uols, bila masuk jer musim hujan, weeds nie bermaharajalela....
Tapi, thankfully, uncle grass cutter tu dah datang last week, so, bye bye weeds....




Monday, 7-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Beg kuning tu ek, wise choice, ,harga asal rm3,280.00 since uols first customer, uols layak utk early bird's special discount, rm3,250 jer weols charge. So, will be cash or credit card? Hehe...
Hari tu baru jer ngna kwan gi tgk kete, tambah a few more thousand for the bag rm29k tu dah boleh dapat sebuah viva dah, beg2 tu, maybe boleh tunjuk kat makcik tailor, suh mereka jahit n buat yg serupa, haha... beg rm29k tu cam tikar dilipat dua jer kan, haha...


Tumpang iklan yer tuan rumah, kami menjual barangan mewah secara online, kalau berminat silalah hubungi kami yer..... hehe...

Terbeliak mata bila tgk harga2 beg tu..... nie gua snap2 dari majalh yg kwn gua pinjam.... fuuuuh.... mmg outrages prices....


Thursday, 3-Dec-2009 07:43 Email | Share | | Bookmark
Bendi (II)

 
 
 
View all 4 photos...
Quote:
Kesudahannya, pokok2 bendi tu masih ada lagi, tapi dah kena neglect, daun2 pulak dah dijamu kat belalang dah, hehe... ada gua snap2 semalam pokok2 tu, next time lah upload yer, hehe...
Takdelah satu geng yg serang, hehe, ,saja ak bagi gempak, tapi mmg kat sini demam2 nie tengah berleluasa, hari2 kat klinik mesti penuh. Dulu weols pun konfiden jer gardening, kena gigit nyamuk tu mmg perkara biasa kan, then ditambah plak ngan gatal2 kena miang rumput, mmg takdelah perasan pun bila kena gigit...
wah2, dah jadi blogmaster, kenalah tahu batas-batas nya bila berblog yer, muahahaha...




Entah caterpillar spesis mana yg dtg menceroboh pokok2 bendi weols, definetely not cutie pies babies, ada plan nak buat project flyaway tapi memandangkan masa tu gua pun kena serang geng nyamuk, plan tak menjadi plak, huhu...
Sekarang, bendi2 dah di neglect dah, mula2 sepohon kena serang, last-last 4 out of 5 kena, takpelah, len kali boleh tanam lagi, haha, mama2 ulat sekalian if uols reading this, datanglah lagi yer, hahahaha.....



Wednesday, 2-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Bendi cacat (I)

 
 
 
View all 6 photos...


Kalau ikut plan, nie entri last week, tapi memandangkan dah terkena "cabutan bertuah" oleh geng2 nyamuk yg berleluasa nie, minggu baru dapat update..
Nie baru the very first time weols menyaksikan pokok kacang bendi kena serang ulat beluncas, dulu cuam daun2 kena makan belalang, tak pernah lagi terserempak ngan kes sebegini... Gambar ulat tu nex entri yer, hehe.....



Friday, 20-Nov-2009 01:13 Email | Share | | Bookmark
YTT & Rangoon's update...

 
 
 
View all 7 photos...
Quote:
Mestilah naik ke pagar rangoon creepers tu, tapi entah kena tuunggu berapa lama lagi nie, hehe... but so far, daun jer dah menghijau, tak nampak lagi tanda2 nak memanjang & memanjat... fuyooo.. imagine, ada kaler kuning, putih, purple, merah, pink, hahaha... boleh ternsenyum panjang, then ditambah lagi peti surat tu, adalah cam ala2 classic garden kat oversea kan, muahahaaa....
*Hehe... weols mandi hujan masa mak gua kat office lah, ooops.


Tadaaaa... theyols dah ada penempatan baru... kat luar pagar, hahaha... and i can say, they are quite happy with their new hoe, especially ytt tu, baru jer seminggu tanam, terus keluar pucuk baru n warna daun pun lebih hijau lagi, hehe... planning nak tanam lagi kuku jin as border bila ytt tu dah membesar.... finger crossed.... sekarang kuku jin pun dah jadi anak tiri dah, huhuu...



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net