Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 18-Nov-2009 06:56 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Kaaana, masa kecik2 dulu gua pun pernah mandi hujan, mmg seronok, hahaha.. then kalau ada banjir kilat camni, selalulah gua gi merayau, meredah air longkang, hahaha... then at the same time, nampak lah lipan, lipas, cricket, labah2 semua merayap naik dinding to avoid the water....
Sampai sekarang gua masih lagi tertanya2,kenapa lepas kena ujan tu, kena cepat2 gi mandi?? Theyosl kata utk elak kena demam, tapi kan sama jer dua2 tu sama kena basah dan air...hmmm...


Memandangkan gua tengah merajuk sebab diketawakan org, nah, tatapi lah gambar banjir kilat nie dan ketawalah puas2...hahahaha....

Subur sekali money plants weols, tapi tak kaya2 pun... kalaulah daun2 tu betul2 money, hehe....


Tuesday, 17-Nov-2009 06:41 Email | Share | | Bookmark
Projek....

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Sampai hati uols.... tapi takpe, weols jadikannya sebagai pembakar semangat, hahahaha.... bukan tiru pakcik neighbor tu lah, gua tiru dari makcik neighbor, haha, yup, everyday on the way to work, mesti lalu her veggies garden, very the impresive cause the garden tu kat tepi jalan, makcik tu jugak lah yg tanam kailan subur tu yg buat gua pun nak tanam gak, huhu... dia bukan jer guna papan, samalah ngan uols, bata atap pun dia guna, hmmm... i think will go snap2 lah gardennya kalau sempat, ,hehe.. kena cari geng lah, sorang bawa motosikal, sorang snap2, ,haha...
RAsanya boundry tu utk menghalang the soil frm washed off masa hujan or siram, ,kot, then samalah ngan baja, taknak kasi mengalir ke tempat lain... Gua jumpa papan leftover kat open store gua, rupanya dah bertahun tersembunyi kat situ....
Nop, bukan ranggon crepers, ntah pokok liar or pokok buah kot, dah kena cabut dah pasal menghalang garderner lalu lalang, hehe....


Last week mmg lah a bit bz skit, bukan pasal end of the year, tu lain cite, tapi ada new project starting, so, got to run some test on site, kenalah get everything prepared,sorted out, the bila testign siap, kena prepare report... this mornign dah submit report, now, kena tunggu lah respond frm consutlant, harap2 goes well....hehe...
And speakign of project, the backyard gua pun ada project sendiri, hehe... tapi project terbengkalai, huhuhu....


mula2 berkobar2 nie.... tapiiiii......


Huahuahua....... dah musim hujan dah....


Thursday, 12-Nov-2009 06:18 Email | Share | | Bookmark
evil weevils

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Kaaan, mmg buruk sangat, tats y kena get rid of them no matter what, BUT, there are everywhere!! Dulu kat frontyard jer, sekarang, came across them in the backyard jugak, then, they feed on mostly any type of leaves & flowers! So, sekarang, kalau jumpa jer, mmg terus gua crush them with my finger, muahahaha....




Selain di tumbuk halus dgn mengunakan batu, gua juga kadang2 guuna lighter, kalau takde lighter, gua just crush guna jari jer, hehe... theyols nie pnadai gak tau, they will "menjatuhhkan" diri to the ground as if theyols dah mati, tapi gua dah tau trick theyols, so, gua tadah tangan sebelah to catch them, muahaha... but its a loooong battle, so far still nampak lagi kelibat theyols kat certain plants.....


Tuesday, 10-Nov-2009 06:09 Email | Share | | Bookmark
Whisk fern

 
 
 
View all 8 photos...
Quote:
A ah, kat tempat yg agak teduh, bawah pokk kuini, hehe... tapi yg purple tu kat tempat terik, tu pun sekali bunga ramai2, then lepas tu tinggal daun jer, iskh.. mmg banyak songeh lah lantanas nie...
Kena goole lagi info lanjut pasal whisk fern nie, dulu jsut sempat google nama jer, tak sempat baca articles pun, hehe....


Adakah ini bunga? Atau buah?? Fern tak berbunga kan.. or maybe spores??



Oiii, cik lantana pink, bila ko nak berbuga nie? Duri jer yg lebih....heheh...



Sunday, 8-Nov-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Haha... kaan, over jer posing mentadak2 tu, takdelah sampai wow kan, maybe pasal theyols letak lam studio to snap2, kalau caught them in action kat natural environment barulah ada rasa wow kan.... then kalau theyols snap dlm studio, bayangkan all those equipments, lighting n camera yg theyosl kena gua, tak mcm weols, hehe... jsut point n shot n tup2 kena pilih editor's choice, hahahaha....
MAna ada besar mana weevils tu, ,saiz taik cicak jer lah, ,haha... mmg geram lah kat theyols nie, dah rajin cari & destroy, tapi masih lagi ada daun2 pokok jadi mangsa...


http://myamazingfact.blogspot.com/2009/09/amazing-insect-images-by-igor-iwanowicz.html

Kalau ada menteri or vip dtg melawat, harus lah tunjuk yg tengah hidup sihat2, yg bagus2, cam entri lepas kan, tapi in reality, every gardener's nightmare, aphids, cutie pie, weevils, etc... huhuu.....
But speaking of VIP visit tu, kenapa ahrus bagi theyosl tgk yg baik2 jer, if theyols tgk yg baik2 jer, they assume everythign is in good hand. Well, my fren's wife's school next week is expecting some vip to come to oficiate some IT program at the school, apa lagi, bertungkus lumus lah theyols cat n hias to make the school presentable n look good, iskh.... the mentality....

These weevils really dah melampaui batas, even bunga cekur, bunga kacang kelisa pun dah jadi mangsa theyols, nantikan edisi khas Evil Weevils.....


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net