Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Raya ke-6

kek yg masih lagi penuh kat tray...
tapi, apalah tuan rumah nie, tak refill, hehe...
next house... waaaah, impressive...
View all 8 photos...
Quote:
Yatt; Yg putih2 tu lah condensed milk yg telah dimasak/caramelised/hardened, yg bahgian coklet2 tu actually quite tasteless, part putih tu jer yg ada condeensed milk taste, tapi agak rubbery lah, hehe...
yummt, kek lapis asam haw flake tu mmg favorite gua, sweet n light gitu...
Kat sini pun sama gak, semua sibuk nak buat kenduri, rumah yg weols pergi malam tu, dua2 belah jiran kiri & kanan tengah buat preparation utk wedding keesokan hari, sure jem gila lah esok kat area tu.... tapi yer lah, cuti raya & sekolah tahun nie panjang skit, so, raya & wedding & open house sakan, ,hahah...
Layman; Nie teori gua lha, biasanya yg kelihatan kemas, cantik tu rasa tak sebegitu tummy, yg nampak weird2 ala2 cacat tu yg taste nice, ,haha.... cam yg block kayu tu, mmg nampak menarik n unik, tapi bila makan, a bit tasteless n rubbery, yg hijau & belang2 rimau tu, gua tak try, hehe... yg uols kata saria sarawak tu kek lapis lah kot, banyak kerja nak bake kek nie, then ingredients pun banyak, pernah terkejut melihat oen of the resepi, sebijik kek tu, perlukan 26 biji telur kuning!!! Yup, jstu telur kunig jer, gilakan....
Hehe.. theyols kaver ngan plastik tu, senang kerja bila ada org dtg, ,bukak jer, tak yah bukak satu2 container kek..hehe...


Jeng jeng jeng... more kalerful keks!!!! Muahahaha... gua jsut try yg keke tunggul kayu tu n yg kaler green + coklet tu, mmg manis gielr tapi nice elah sebab its full of shaved coconut, cam coconut candy jer, yummy....hehe...
Raya ke-6, weols visiting lagi, kenapa raya ke6, sebab kawan weols baru balik, ,this year raya kat tempat suami, so raya ke5 barulah balik ke sini... a small nice lil gathering katanya... hehe.. ingat tak lagi last year weols ada sebut pasal gi this house yg besar siap ngna 3 living room tu, dah jadi rumah wajib dah, haha....and we r not disapointed at all, pelbagai jenis kek masih di hidangkan, tapi sayang, tak sempat snap2 kek yg kat the other table yg ditutup ngna plastik tu...huhu.... and weosl langkah kanan betul, kebetulan tat evening the tuan rumah's son's collegue dtg ramai2, so, theyols masak lah nasi, sayur campur, ,kari daging, and some telur dish, hehe, so, apa lagi, dig in!

The most impresisve kek so far, sejibik cam kayu kan, haha... tapi rasa oklah, perisa condensed milk.


Saturday, 3-Oct-2009 01:51 Email | Share | | Bookmark
Raya ke-3

 
 
 
View all 6 photos...
Quote:
Air warna turqoise?? Mesti rasa pudina, pernah sekali gua minum, yuck, cam minum air ubat gigi jer, sampai lah sekarang gua mmg tak sentuh air warna biru tu langsung, tapi mmg takde sambutan pun air perisa pudina tu, dah tak jumpa lagi kat sini, hehe....
Haha, ,sapa suruh Raya sebulan? MEstilah semua berpusu2 nak buat open house, siap kwn weosl sanggup pergi kuchign on the weekend jsut to attend the countless open house, ,next weeknd, pergi bintulu plak... mmg hebat org2 yg buat & attend open house ni kan, weols, order pizza hut/McD n makan depan tv dah puas dah, tapi dua2 takde kat sini, huahuahua....


Laporan ringkas, Raya ke3 baru lah weols melawat ke rumah kawan, jsut manage to visit 4 houses, ok jerlah, just sit, small chat, eat n drink, but, yg tak tahan tu, yuck, got one house yg serve air berkarbonat warna hijau perisa pisang!!!! Yuck! strogn smell n weird taste, nasib baik gelas kecik jer...hehe........

Nampak jer cantik, tapi, erm... yg merah tu the worst, kering n cam plastik, kawan weols tu kata menyesal dia beli, baik buat sendiri,


Wednesday, 30-Sep-2009 06:51 Email | Share | | Bookmark
inilah barisan kita....

 
 
 
View all 7 photos...
Quote:
Itulah, ,mmg plan nak tanam si bunga pink tu kat tanah, tapi tak jumpa lagi tapak yg sesuai.... ekceli gua pun ada tanam a few anak pokok of these tomatoes on the ground, tapi, lagi lah teruk, a few days lepas di tanam, terus mati, mmg payah gak nak tanam tomato nie kan...
Tu lah pasal nak repot kuku jin tu, hehe... dah tak balance dah, anak kari tu ada makcik gua book, tapi tak ambil lagi...
yup, rangoon crepers, setiap kali bila weols cantas rangoon tu, gua try lah to tanam dahan2 tu, kot2 boleh tanam kat semua fences, but so far... tak begitu menjadi sebab rasanya pokok yg gua beli tu pokok tua, bila dah tumbuhh a few leaves, tu dah tak membesar lagi, daun pun menguning n tats it.


Iskh, nampak sangat dah kronik dah nie penyakit malas update nie, adalah entri raya sikti2, tapi malas sangat nak edit n upload...huhuhu... takpe kita lihat pasu2 susun nie dulu yer, theyols kena baris2 sebab takde tempat nak letak or takde plan lagi nak tanam kat mana....
Masa snap tu poko tomato nie sihat lagi, tapi sekarang tengah nazak dah, my mistake, gua siram dgn air beras, gua suspect lah, air beras tu mengalakkan pertumbuhan fungus kat akar2 pokok, whick later killed the plant.....

Kuku jin nie plak, dulunya letka kat front porch, tapi tgk lha, dah tak seimbang lagi dah, kena repot, tapi yerlah, sampai sekarnag tak repot lagi, hehe....


Monday, 28-Sep-2009 06:51 Email | Share | | Bookmark
laporan Raya yg belated, haha...

 
 
 
View all 5 photos...
Quote:
Hehe... dah style tv sekarang, kat mana2 corner nak sumbat ngan berita2 lain... kan, tahun2 lepas, ,theyosl raya awal sehari kan, sekarang masih cam tu gak, tapi takdelah di highlight sangat..........


Masa kat weols dah tau bila hari raya, kat negara jiran kita tu, masih lagi lintas langsung dari pusat2 melihat anak bulan & menunggu pengumuman tarikh raya.... kat astro siap tengah pasang takbir raya, hehe....


Lantana tu nampak jer cam lembut tapi ekceli quite hardy gak, cuma they ols nie ala2 menjalar panjang, tats y nampak terjuntai2 lembut...


Thursday, 24-Sep-2009 00:43 Email | Share | | Bookmark
Ceria Meria

 
 
 
View all 8 photos...
Akhirnya, berbunga meriah jugak si lantana light purple nie.... adalah sikti bau-bauan harum, tapi tak kaut sangat, bau daun theyols lagi lah kuat. MAsa bulan puasa theyols berbunga, sekarang tinggal daun jer dah, its time to kena cantas nampaknya....



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net