Halamangua FotoBlog

By: halaman gua

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 22-Jun-2010 12:23 Email | Share | Bookmark
di luar pagar...

 
 
 
 
 
 
helikonia terlampau....
 
Quote:
Layman; itulah, inilah masa yg paling sesuai, bila semua tengah blooming, hehe... yg ytt tu kena lindung oleh bunga putih tu, ytt ada kat belakang, dah terbantut dah... maybe need more sunshine?? Kena potong lah nampaknya helikonias tu....
Bau markisa tu kalau hidu dekat2 mmg tak sedap langsung, tapi kalau dari jauh, masih boleh diterima lagi, & buat masa skrg, kalau terhidu bau tyeols, gerderner happy sebab itu tandanya mereka sedang mekar berbunga.....
Zairin; Tahniah, tahniah, jadi grandmama, hehe... yg halamanku letak gambar2 bug, yg halamangua more bout gardening & misc stuffs, hehe... Takde org nak cangkul, common sangat pokok2 tu, tapi takut grass cutter yg akan terpotong theyols, but since pokok2 tu dah besar sikti, tahulah grass cutter council tu to stay off them...hehe..


Sementara menunggu laporan selanjutnya dari veggie patch yg hidup segan mati tak mau tu, marilah kita menatap sumthing yg lebih ceria sikit, hehe... So far rangoon creepers & ytt tu still hidup, tapi pertumbuhan agak lambat, walaupun dah ada bagi baja sikit2, tapi masih agak kurang memberansangkan pasal garderner syak si helikonias tu merampas zat2 baja yg ditabur.... especially si ytt tu, kena cantas hari tu, sampai sekarang cam merajuk dah, terus jadi bonsai...haha...

hehe... kebetulan rain lily tengah berbunga....so, cepat2 snap.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net